Csapó Dániel Emlékverseny 2018

Az FM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a kárpát-medencei magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolák és szakképző iskolák tanulói számára a Csapó Dániel Emlékversenyt.

A megmérettetésre 20-25 oldalas versenydolgozatokat három témakörben fogadták be úgy, mint alternatívák a mezőgazdasági termelésben, hagyományok, értékek megőrzése – a vidék fejlesztésének lehetőségei valamint élelmiszeripari technológiák bemutatása. A versenyre érkezett munkák bírálatát független szakértők végezték.

Az előzetes véleményezés alapján a szóbeli védésre 13 iskola, 50 tanulója összesen 42 pályamunkáját tartotta alkalmasnak a bírálóbizottság. A diákok felkészülését 38 felkészítő tanár segítette.

A szóbeli forduló napján Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató megnyitóját követően, már hagyományosan a verseny névadójának Csapó Dániel emléktáblájának megkoszorúzása után kezdődött a munka a szekciókban. A szóbeli védés során a diákoknak 10 percük volt röviden ismertetni a választott témát.

A verseny eredményhirdetése előtt került sor az élelmiszeripari szakkönyvtár ünnepélyes átadására. Dömény Zoltán a paksi Lavina Kereskedelmi, Vendéglátó és Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa ünnepi beszédében kiemelte, hogy egy ilyen jellegű gyűjteménynek a legjobb helye egy pék szakmát is oktató intézményben van, ahol a tanulók bármikor kezükbe vehetik a kiadványokat. A könyvtár állománya Dömény Zoltán, a Csapó Dániel Alapítvány és Gál Miklós a Decsi Pék Sütőipari Kft. tulajdonosa anyagi támogatásával került az intézményhez. Az avató ünnepség egy emléktábla leleplezésével ért véget.

A nap leginkább várt eseménye az ünnepélyes díjátadó volt. Szekciónként egy-egy első, második, harmadik és iskolai különdíjjal valamint számos támogatói felajánlással jutalmazták a versenyzőket és felkészítő tanárokat.

A verseny részletes eredménye az alábbi linken érhető el:

Eredmény

A versenyt sikeres megvalósítását támogatták:

Földművelésügyi Minisztérium
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Csapó Dániel Alapítvány
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága

Agrotec Magyarország Kft.
Agro-Tipp Kft.
Axiál Kft.
Bonafarm Csoport – Dalmand Zrt.
Bősz Adrián Bősz Borászati Kft.
Decsi Pék Kft.
Eurofins Minerág Kft.
Farmforg Kft.
Flat-Comp Kft.
Gárdi és Társa Kft.
Hermann Ottó Intézet
JT Plusz Kft.
Mészáros Borház és Pince
NÉBIH – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Syngenta Magyarország Kft.
Szekszárd Megyei Jogú Város
TARR Kft.
Tesco Globál Áruházak Zrt.
TolnAgro Kft
Tolnatej Zrt.
Vendesz Kkt.

 

 

Skip to content