Látogatás a MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemében

Iskolánk húsipari termékgyártó 9., 10., és 11. évfolyamos tanulói február, március, és április hónapban látogatást tettek az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemében.
Diákjaink izgatottan és kíváncsian várták a szakmai kirándulást. Az elméleti órákon tanult és a szakmai filmekből már ismert technológiákat, berendezéseket itt közelről is megtekinthették, összehasonlíthatták a kisüzemekben tapasztaltakkal. Az egyes évfolyamok tudásszintjüknek megfelelő tájékoztatást kaptak a sertésvágóban, a daraboló-csontozó üzemrészben és a csomagolóban zajló munkafolyamatokról, műveletekről. Különösen érdekes volt számukra a higiéniai beléptető rendszer, és a gépek működés közben.
A kísérő tanárokat jóleső érzés töltötte el, amikor az évekkel ezelőtt Szekszárdon végzett tanulóikkal találkozhattak az üzem számos területén. A volt diákok is szívesen emlékeztek a „Csapó”-ban töltött éveikre, a tanárok pedig büszkék voltak arra, hogy egykori tanítványaik a szakmában dolgoznak és megállják helyüket a nagyüzemi munkában.
Tanulóink sok élménnyel tértek haza, az ott látottakról napokig, hetekig beszélgettek a húsipari technológia, a húsipari gépek és a higiénia órákon.
Köszönettel tartozunk az MCS Vágóhíd Zrt. vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak tanulóink és tanáraink számára a Magyarországon egyedülálló technológia megismerésére és tanulmányozására, a korszerű ismeretek elsajátítására.

Skip to content