Beiratkozás a 2020/2021-es tanév képzéseire

Tisztelt Szülők!

Az iskolánkba felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat az E-kréta elektronikus ügyintézés felületén keresztül.

Az e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től nyílik lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. Az adatok elektronikus úton történő megküldésére 2020. június 22-ig van lehetőség.

Amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a Kréta használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyes azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021-es tanév első napján is bemutathatja iskolánkban. Az általános iskola a 2019/2020-as tanév befejezését követően a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló általános iskolai bizonyítványának másolatát elektronikus úton eljuttatja az érintett tanuló szülőjének, vagy törvényes képviselőjének részére. A sikeres beiratkozáshoz szükséges az általános iskolai bizonyítvány másolatának megküldése iskolánkba.

A tanuló a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, későbbi időpontban is – lehetőség szerint 2020. augusztus 17-ig – benyújthatja az iskolához.

Személyes beiratkozás csak abban az esetben szükséges, ha az elektronikus felületen nem sikerült az ügyintézés.

A személyes beiratkozás időpontja 2020. június 24. 8 óra

A járványügyi helyzetre tekintettel a személyes beiratkozás napján hosszabb várakozási idő lehetséges.

Beiratkozás az E-kréta elektronikus ügyintézés felületén keresztül:

Beiratkozás Középfokú Intézménybe (BKI)

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

  1. a) A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre.
    Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
  2. b) A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. De a szülőnek nem kötelező ezeket kinyomtatni, mert az iskola erről gondoskodni fog, viszont ebben az esetben a beiratkozáskor kell az iskolában aláírnia a dokumentumokat.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert. Intézményünk elérhető a 0674/311-277-es telefonszámon, illetve az info@csaposuli.hu e-mail címen.

Felhívjuk a figyelmet, hogy
1. Az E-ügyintézés felülete a tanuló felületén nem jelenik meg, csak a szülői belépéssel érhető el
2. Amennyiben rendelkezik általános iskolai gondviselői belépéssel, akkor előnyösebb azt használni, mert az általános iskolai rendszerben tárolt személyes adatokat a program automatikusan betölti az űrlapokra, nem kell azokat külön beírni.
3. A beiratkozási kérelemhez az alábbi dokumentumok másolatát kell csatolni:
– személyi igazolvány
– lakcímkártya
– TAJ kártya
– általános iskolai bizonyítvány másolata
– NEK azonosítót tartalmazó lap
A csatolt dokumentumok eredeti példányát az iskolában történő személyes megjelenéskor be kell mutatni. A személyes azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021-es tanév első napján is bemutathatja a tanuló az iskolában. A diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelem a beiratkozást követően, a későbbiekben – lehetőség szerint 2020. augusztus 17-ig – is bemutatható az iskolában.

 

Skip to content