Sajtóközlemény

Együttműködés a dunántúli agrár szakképzés fejlesztéséért
2020 / 09 / 29

A projekt a GINOP-6.2.3-17 „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című pályázati felhívás alapján, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg. A fenti fejlesztést az Agrárminisztérium fenntartásában működő 9 mezőgazdasági és élelmiszeripari szakképző intézményekből álló konzorcium valósította meg a Déli ASzC vezetésével. A projekt 274 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő forrást biztosított a konzorcium számára az agrárszakképzés megújítása, ezen belül a tanulók lemorzsolódásának csökkentése céljából.

A GINOP-6.2.3-17-2017-00012 „Együttműködés a dunántúli agrárszakképzés fejlesztéséért” című projekt 2020.09.23-án online konferenciával zárult, mely a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg, a GINOP-6.2.3-17 A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című pályázati felhívás alapján. A fejlesztést az Agrárminisztérium fenntartásában működő 9 dunántúli intézmény konzorciuma valósította meg a Déli Agrárszakképzési Centrum vezetésével.

A 274 millió forint európai uniós támogatás 9 dunántúli mezőgazdasági és élelmiszeripari szakközépiskola számára biztosított vissza nem térítendő forrást az agrárszakképzés megújítása, ezen belül is a tanulók végzettség nélküli iskolaelhagyásának, lemorzsolódásnak csökkentése érdekében.

A projektben a konzorcium intézményeinek vezetői és pedagógusai külső szakértők támogatásával valósították meg az intézményfejlesztést.

A fejlesztés eredményeként a konzorcium intézményei megismerték egymás jó gyakorlatait, megtörtént a helyi tapasztalatok átadása és az egymástól való tanulás, továbbá a lemorzsolódással érintett tanulók egyéni és csoportos fejlesztése, tananyagfejlesztés, pedagógusok és vezetők továbbképzése, szövegértés és matematika műveltségterületen feladatban kialakítása. A tartalmi fejlesztéseken túl a projekt költségvetéséből több mint százmillió forint értékű eszközfejlesztés is történt. A pályázati keretnek köszönhetően megvalósulhatott a kollégiumok közösségi tereinek megújítása, valamint korszerű informatikai eszközök beszerzése is.

A projekt hosszú távú célja a tanulói lemorzsolódás, a végzettség nélküli iskola elhagyók számának csökkentése, amely a projekt befejezésével megvalósult és további pozitív változás a projekt fenntartási időszakában is várható.

A projektről bővebb információt a csaposuli.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató – konzorciumvezető

Elérhetőség (+36 74 311 277, foigazgato@deliaszc.hu)

Skip to content