SZC logo

Déli Agrárszakképzési Centrum

OM kód: 036410/034 | 7100 Szekszárd, Palánk 19., Pf.: 61.

Intézmény logo

Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. ápr. 3.


Admin

  Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntő

  Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sportcsarnokában megtartott Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője a Mezőgazdasági technikus és az Állattenyésztő és állategészségügyi technikus szakmákban.

  Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntő

  2023 március 31-én 10 órakor sorakoztak fel a versenyzők és felkészítő tanáraik, akiket elsőként Vendégh Edit köszöntött. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tolna Vármegyei Szervezetének elnöke egyebek mellett elmondta: a NAK-nak jogszabályban rögzített kötelezettsége ezen rendezvény szervezése. Ám többről van szó, mint egyszerű szervezésről: ugyanis ezt a versenyt figyelemmel kísérik a munkaerő piaci szereplők – egyúttal a NAK tagjai –, akik joggal igénylik azt, hogy magas szintű tudással rendelkezzen az utánpótlás. Éppen ezért ez a megmérettetés is érzékletes képet adott az érintett iskolák felkészítő tevékenységéről.

  Ezt követően Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója fejezte ki köszönetét, elismeréssel szólt a versenyzőkről, a felkészítő tanárokról és az országos döntőnek helyt adó intézményről. Hozzátette, hogy olyan iskolák voltak jelen, melyek a képzésben is magasra tették a mércét. Az érintett dákok ennek köszönhetően minden nehézség nélkül képesek lesznek elhelyezkedni szakmáikban.

  Értékelést Csiharné Jerola Zsuzsanna, a Herman Ottó Intézet igazgatóhelyettese, a mezőgazdasági technikus versenybizottság elnöke, valamint Kolostyákné Pljesovszki Zsuzsanna, a Szentannai Sámuel Református Gimnázium szakmai igazgatóhelyettese, az állattenyésztő és állategészségügyi technikus versenybizottság elnöke adott.

   

  Mindketten megállapították, hogy az országos döntő versenyzői, azaz a tanulók, többségüket tekintve, sikerrel győzték le az akadályokat. Ám akadt néhány olyan vizsgafeladat, melynél még szükség van gyakorlásra. Ezzel együtt is jó volt látni, hogy szép számmal vannak elhivatott fiatalok, akikre lehet építeni, és akikkel lehet nyerni nemcsak versenyeken, hanem az ágazatban általában is.

   

  Záró mozzanatként zajlott le az eredményhirdetés, melyen a támogatók jóvoltából értékes jutalmak találtak gazdára. Mint azt megírtuk, az 1-3. helyezettek sorrendjének kihirdetésére április 26-ánBudapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon történik meg.

  1. hely: Göncz Julianna Georgina (Kisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).
  2. hely: Sipos Laura Karolina Kisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.
  3. hely: Király Zsuzsanna Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.
  4. hely: Hlugyik Viktória (Közép-magyarországi ASZC Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).

  A dobogós helyezettek névsor szerint: Kondász Bálint (Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Hódmezővásárhely), Mészáros Patrik (Kisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Győr), Novák Jázmin Adrienn (Közép-magyarországi ASZC Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Vác).

  1. hely: Szunyi János (Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Hódmezővásárhely).
  2. hely: Hlavács Gabriella (Anna Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Hódmezővásárhely).
  3. hely: Huszák Mihály (Török János Református Mezőgazdasági és Egészségügyi Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium, Cegléd).
  4. hely: Túri Szabolcs (Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).
  5. hely: Hadobás Magdolna (Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Makó).
  6. hely: Hatvanyi József Krisztián (Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).
  7. hely: Kovács András (Kisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Győr).
  8. hely: Új-Tózsa Koppány (Északi ASzC Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Putnok).
  9. hely: Jantyik Krisztián (Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Békés).
  10. hely: Szeredi Attila (Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Békés).
  11. hely: Geszti Sándor Ádám (Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ - Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).
  12. hely: Erdélyi Tímea (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, Kiskunhalas).

  A dobogós helyezettek névsor szerint: Balázsevics Noémi (Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), Benk Katica Erzsébet (Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Hódmezővásárhely), Gyenge Regina (Alföldi ASzC Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola, Hódmezővásárhely).

  GALÉRIA

  Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntő képek

  DSC_0027.jpg
  DSC_0003.jpg
  DSC_0067.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Rendkívüli felvételi eljárás

  Rendkívüli felvételi eljárás

  Kedves 8. osztályos diákok! Az alábbi szakmákban várunk iskolánkban!

  2024. máj. 1.


  Igazgatóság

  Tolna megyei gazdászbál

  Tolna megyei gazdászbál

  Meghívó Tolna megyei gazdászbálra november 25-én.

  2023. nov. 7.


  Admin

  Meghívó Kenyér világnapjára

  Meghívó Kenyér világnapjára

  TISZTELETTEL MEGHÍVJUK 2023. OKTÓBER 13-án 9.30-tól KEZDŐDŐ RENDEZVÉNYÜNKRE A KENY ÉR VILÁGNAP JÁNAK MEGÜNNEPLÉSÉRE

  2023. szept. 27.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Déli Agrárszakképzési Centrum


  Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  7100 Szekszárd, Palánk 19., Pf.: 61.

  Telefon: +36 74 311-277

  E-mail: info@csaposuli.hu

  OM azonosító: 036410/034


  2024Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium